Som ledare i Junis blir du en trygghet och en förebild för många barn. Vi tar tillvara på ditt engagemang och ger dig utbildning inom ledarskap och andra områden som du vill utveckla. Att leda en barnverksamhet är en utmaning, men ger mycket tillbaka. Du kommer att växa i din ledarroll och få minnen och erfarenheter för livet. Är du den vi söker?Ditt intresse blir Junis verksamhet

I Junis får du möjlighet att utgå från dina egna intressen när du startar din barnverksamhet. Oavsett om du vill hålla på med läger, film, disco, pyssel eller teater så får du redskapen för att bli den trygga ledare barnen behöver.

Drogfrihet och människor lika värde

Junis värderingar genomsyrar all verksamhet och är det som gör den unik. Demokrati är grunden i föreningarna och vi är stolta över att barn och ledare demokratiskt bestämmer tillsammans. Som ledare tar du ställning för en nykter livsstil och för alla människors lika värde. Ditt ställningstagande ger barnen en trygg och rolig fritid.


Vi söker inte vilken ledare som helst

Vi söker dig som tagit avstånd från alkohol och andra droger och är redo att ta dig an det ideella uppdraget som en av Sveriges viktigaste ledare.

Du kommer att ge av din tid och ditt engagemang. I gengäld ger vi dig utbildning, erfarenheter och minnen för livet.

Det är du som är grunden för Junis verksamhet – och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Så här blir du ledare i Junis

Du kan bli ledare i Junis från det år som du fyller 15.

Som ledare lovar du att ställa dig bakom Junis grundsatser demokrati, solidaritet och nykterhet. Du är eller blir medlem i någon av IOGT-NTO-rörelsens organisationer.


Innan du påbörjar ditt ledarskap i Junis så får du en grundutbildning i ledarskap och under ditt engagemang i Junis får du löpande möjlighet att vidareutbilda dig.

Vill du bli ledare i Junis Orsa?

Fyll in formuläret så blir du kontaktad och får mer information om vad ledarskapet innebär.


Vi begär ett utdrag ur belastningsregistret för alla ledare över 18 år. Information och blankett för begäran hittar du här:

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/

Intresseanmälan är inte bindande.

 
 
 
 
 
 
 
Ja. IOGT-NTO
Ja. UNF
Ja. NSF
Nej, jag är inte medlem i IOGT-NTO rörelsen